ATSO İŞ DÜNYASI İÇİN ÜNİVERSİTELERLE İŞ BİRLİĞİNE İMZA ATTI

ATSO VE ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ ARASINDA SAĞLIK TURİZMİ İŞ BİRLİĞİ

Başkan Bahar ve Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, Antalya’da sağlık turizminin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla iş birliği protokolüne imza attı. Sağlık turizmiyle ilgili ortak proje ve etkinliklerin gerçekleştirilmesi ve sağlık turizmine yönelik ABÜ onaylı sağlık turizmi ve yabancı dil eğitimlerinin verilmesi yönünde iş birliğinin sağlanmasının hedeflendiği protokol ile etkinlik ve eğitim gibi faaliyetler yürütülecek. Antalya Bilim Üniversite iş birliği sayesinde, Antalya'daki sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltip, uluslararası standartlara uygun hale getireceklerini belirten Başkan Bahar, “Sağlık turizmi yerel ekonomimiz için de önemli. Turizmin tüm yıla yayılmasının, çeşitlendirilmesinin ve alternatif turizm alanlarının oluşturulmasının gelir, istihdam, tedarik, altyapı gibi birçok alanı etkilediğini görebiliyoruz. Protokolün, kentimizin sağlık turizmi çalışmalarına katkı koymasını diliyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

ATSO ÜYESİ İŞ YERLERİNDE STAJ İMKÂNI

Antalya Belek Üniversitesi ile imzalanan protokolün amacının ATSO üyesi iş insanlarına kalifiyeli eleman sağlamak ve nitelikli iş gücünü desteklemek olduğunu belirten Başkan Bahar, protokolün hayırlı olmasını diledi. ATSO Akademi ile üyelerin iş hayatındaki başarılarına destek olmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Bahar, “Ulusal ve uluslararası ölçekte rekabet edebilirliklerine katkı sağlamak amacıyla ihtiyaç duydukları alanlarda eğitim hizmeti vererek, üyelerimiz ve çalışanlarının gerek kişisel gerek sektörel bazda gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Protokol ile ATSO üyesi firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün sağlanacağına dikkat çeken Bahar, “Son sınıfta okuyan öğrenciler ile üyelerimizi buluşturarak işyeri eğitimi sonrasında öğrencilerin firmalarımızda istihdam edilmesine katkı sağlıyoruz. Böylece öğrenciler mezun olmadan çalışacakları işletmeleri tanımış olarak işgücüne dahil oluyor, firmalarımızın ise nitelikli işgücü talebini bu protokol ile desteklemiş oluyoruz” diye konuştu.

 

ZENGİN PROTOKOL İÇERİĞİ

Protokol ile Antalya Belek Üniversitesi’nde Uluslararası ticaret ve işletmecilik, Gastronomi ve mutfak sanatları, Yazılım mühendisliği, Eczane hizmetleri, Optisyenlik, Mimari restorasyon, Grafik tasarımı, İç mekan tasarımı, Sivil havacılık kabin hizmetleri, İnşaat teknolojisi, Bankacılık ve sigortacılık, Tıbbi aromatik bitkiler, Aşçılık, Sosyal hizmetler, Radyo televizyon ve sinema, İletişim ve tasarımı olarak belirlenen ilgili programlarda, staj, teknik gezi, seminer ve konferans, sergi açma, proje işbirliklerinde işyeri eğitimi dersi danışmanı atanması ve benzeri faaliyetlerin iş birliği içerisinde yürütülmesi hedefleniyor.