BAŞKAN AKINCI: KRİZDE KİLİT NOKTADAYIZ

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2022 yılı 5. Olağan Toplantısı, T.C. MEB Özel Kırmızı Kalem Sanat Okulu iş birliğinde şirket içi eğitim ve sürdürülebilirlik sunum ve skeçlerleriyle “De Ayrı Yazılır!” başlığında alıntı tiyatrosu ve interaktif oyunlarla gerçekleştirildi. Sunucu ve Eğitmenler Kutsal Kaynak, Ebru Ekmekçi, oyuncular Ergül Can, Ayşe Güreşçi ve Yeliz Soygür’ün sahne aldığı geceye ANSİAD üyesi iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı. 

Kadınların bu 8 Mart’ı Ukrayna’da ve Suriye’de vatanlarından, eşlerinden ayrı, mülteci olarak karşıladıklarını kaydeden Başkan Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü; “Kadın veya erkek olarak yaratılan insanoğlu, cinsiyetini seçerek doğma hakkına sahip olmadığı gibi yine kadın veya erkek olarak doğmuş olmakla bir diğerine üstünlük sağlama hakkına da sahip değildir. Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, ‘İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Kabil midir bu kitlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kitlenin bütünü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki, bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin? Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.’ Bu duygu ve düşüncelerimle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyor, siz değerli kadınlarımıza ve konuklarımıza saygılar sunuyorum.” dedi.

Toplantı, ANSİAD Başkanı Akın Akıncı’nın, Sunucu ve Eğitmenler Kutsal Kaynak, Ebru Ekmekçi, oyuncular Ergül Can, Ayşe Güreşçi ve Yeliz Soygür’e plaket takdimiyle sona erdi.