Başkan Böcek halkı selamladı

Antalya’da 3 gün boyunca süren Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali coşkusu başladı. Göç duası ve temsili Yörük göçü ile başlayan Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, Aksu ilçesinde 400 dönüm alan üzerine kurulan festival alanında etkinlikler yapıldı. 29 ülke, 11 büyükşehir, 28 ilçe belediyesi, 128 dernek ve 68 kadın kooperatifinin katkılarıyla düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun ilgi gören festivalde Yörük kültürü tüm yönleriyle tanıtılıp, yaşatılıdı. 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de festivalin ilk gününde alana traktörle girerek halkı selamladı. Başkan Böcek, Büyükşehir Belediyeleri, İlçe belediyeleri, dernekler, kooperatifler ve 11 Büyükşehir Belediyesinin stantlarını da ziyaret ederek karşılıklı hediyeler alıp verdi. Konuk ülke çadırlarını da ziyaret eden Başkan Böcek, “Türkiye’nin en büyük Yörük festivalinde misafirlerimizi ağırlamaktan gurur duyuyoruz” dedi. 

Başkan Böcek daha sonra Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı da karşılayarak birlikte festival alanını gezdi. Başkan Böcek, Davutoğlu ve Uysal, alanda bulunan çadırları ziyaret ederek Yörük vatandaşlarla sohbet etti. 

 Festival alanında kurulan çadırlarda Yörüklerin gelenek ve görenekleri tanıtıldı. Atlı cirit, at üzerinde güreş gösterilerinin düzenlendiği alanda Türk dünyasından halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi.