Burdur'da Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar Vali Ali Arslantaş İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya ve Emekli Öğretmen Sema Sarızeybek tarafından yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’in Öğretmenler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajın okunmasıyla devam eden programda düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Alparslan Alican Bilim Sanat Merkezi Öğrencisi Berin Işıldak yazdığı şiir ve Kompozisyon yarışmasında birinci olan Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Nur Kısa yazdığı kompozisyon okundu.

Adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni sonrası Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Teke Yöresine ait halk oyunu gösterisi ve Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenleri tarafından koro ve solo şarkılar dinletildi. Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Ali Arslantaş, Garnizon Komutanı Piyade Komando Alb. Yavuz Çankaya ve Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından ödülleri takdim edildi.
Programın sonunda son bir yıl içinde emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildi.