Akdeniz Üniversitesi’nin AB Projelerindeki Başarısı

018 yılınd

2018 yılında Türkiye genelinde Yenilik Geliştirmeye Yönelik Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 13 adet proje teklifi ve İyi Uygulamaların Değişimine Yönelik Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında ise 6 adet proje teklifi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği almaya hak kazanmış olup Akdeniz Üniversitesi’nin hazırladığı “ErasmusBUS” ve “GUIA2” Projeleri de hibe desteği alan projeler arasına girmeyi başarmıştır.  

Bu iki koordinatörlüğün yanı sıra Akdeniz Üniversitesi, Hırvatistan Ulusal Ajansı tarafından 2018 yılında hibelendirilen “Theatre Pitching for Employment” Erasmus+ Ana Eylem 2 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesinde de ortak olarak yer alacaktır.

“ErasmusBUS” Erasmus+ Ana Eylem 2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar Projesi, otomotiv sanayinde MODULearn stratejisi ile deneysel ve yenilikçi bir süreç yaratarak bunun diğer sektörlere uygulanmasını ve öğrenciler ile çalışanlar üzerinde etki yaratmayı hedeflemektedir. Bu amaçla projede, elektrik, mekanik ve hidrolik alanlarında teknik dizaynın temellerini içeren ve diğer sektörlere de uygulanabilecek Açık Eğitim Kaynakları oluşturulacaktır.

“Guide Us into Arts” Erasmus+ Ana Eylem 2 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesi özel gereksinimli bireylerle yapılan çalışmalarda performans sanatlarını (müzik, tiyatro, dans, vb.) kullanan farklı kurumların bilgi ve deneyimlerinin paylaşılmasını amaçlamaktadır. Proje önyargıları azaltarak, sosyal ve sanatsal içermeyi kuvvetlendirmeyi ve özel gereksinimli bireylerle yapılan çalışmalarda kapsayıcı metodolojileri geliştirmeyi hedeflemektedir. Proje kapsamında gerçekleştirilecek yedi çalıştaya özel gereksinimli bireylerin de içinde bulunduğu toplam 100 katılımcının gelmesi planlanmaktadır.

 “Theatre Pitching for Employment” Erasmus+ Ana Eylem 2 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Projesi ise tiyatro uygulamaları ve sunum yöntemi (pitching) ile yaygın eğitim ve yetişkin eğitiminde eğitim hedeflerini gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Katılımcılar kendilerini daha iyi bir şekilde ifade etmeyi ve Avrupa’da entegrasyonun ve sosyal içermenin sağlanmasında yararlı olacak fikirlerini/projelerini sunmayı öğreneceklerdir. Projede gerçekleştirilecek yedi tiyatro çalıştayına 6 ülkeden özel gereksinimli ve imkânı kısıtlı bireylerin de yer aldığı 84 katılımcının yer alması planlanmaktadır.

Akdeniz Üniversitesi’nin öncelikleri arasında mesleki ve yetişkin eğitimin desteklenmesi, ayrıca özel gereksinimli ve imkânı kısıtlı bireylerin sosyal hayatta güçlendirilmesinin olduğunu ifade eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, projelerin üniversitemiz öğrencilerine ve öğretim elemanlarına önemli bir katkı sağlayacağını ve Akdeniz Üniversitesi’nin AB projelerinden azami düzeyde yararlanarak uluslararası platformda daha aktif yer alacağını söyledi.