Akdeniz Üniversitesi’nden İş Dünyasına Güçlü Çağrı

Antalya – Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na katılarak üniversitenin son yıllarda gerçekleştirdiği projeleri tanıttı. Yaklaşık beş yıldır rektörlük görevini sürdüren Özkan, üniversiteyi bilim rehberliğinde bir araştırma merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

-  Dünya Çapında İlkler

Prof. Dr. Özkan, özellikle sağlık alanında yürütülen çalışmaların uluslararası düzeyde ses getirdiğini belirtti. Kanser tedavisi ve yapay organ üretimi gibi kritik alanlarda önemli gelişmeler kaydedildiğini ifade eden Özkan, “Sağlık turizminde çok iyi bir konuma geldik. Normal turistten 10 kat daha fazla gelir sağlayan bu alan, diğer sektörlere de katkı sunuyor” dedi.

 

- İşbirliği İçin Kapılar Açık

Rektör Özkan, üniversitenin başarılarını daha ileriye taşımak için iş dünyasının desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, “İlla para vermenize gerek yok, fikren de katkıda bulunabilirsiniz. Akdeniz Üniversitesi sizlerle daha güçlü olacak” çağrısında bulundu.

- Antalya 2050 Vizyonu Yolda

Toplantıda söz alan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman ise Antalya’nın geleceğini şekillendirecek önemli bir adımı duyurdu. Tarım, turizm, ticaret-sanayi ve kentsel dönüşüm başlıklarında 12-14 Aralık tarihlerinde “Antalya 2050 Vizyonu Arama Konferansı” düzenleneceğini açıklayan Hacısüleyman, “Antalya’yı 2050’de nasıl görmek istiyoruz, neleri görmek istemiyoruz, bunu birlikte değerlendireceğiz” dedi.