"Bizim çocuklarımızın sınav algısı A, B, C seçeneklerinden ibaret. Soru çözebilmek başka bir şey, sorun çözebilmek başka."

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk"Kentlerdeki okulların alanları farklı, aktif olan sektörlerin alanları farklı. Sektörlerin alanlarına göre o şehirdeki mesleki okulu sektörün alanına göre dönüştürdük. Örneğin biz oyuncak ithal ediyoruz ama bu alanda bir tane okulumuzun olmaması ilginç. Savunma sanayinde Türkiye çok iddialı, fakat savunma sanayinde teknisyen yetiştiren tek bir okul ve bölüm yok. Biz de ASELSAN'ın içine bir lise açtık. İTÜ'nün içine okul planladık, otellerin içine okul yaptık.Okullardan, 'Üretim yapamıyoruz, yaparsak döner sermayeden yüzde 15 hazine kesintisi var, bu şartlarda okulun üretip, rekabet etmesi mümkün değil.' denildi. Maliye Bakanlığına yazı yazdık, birkaç gün içinde yüzde 1'e indirdik. Bütün okullarda üretim patlaması yaşandı. Bugün yüzlerce lisemizde yüzlerce kalemde üretim yapılıyor.Bir çocuk lise son sınıfa geldiğinde, 'Ben neyi seçsem?' diye düşünüyorsa sistem kendine bakmalı. Bu durumda çocuklarımızı, öğretmenlerimizi suçlayamayız, sisteme bakmalıyız. Atölyede ömrü geçen çocuklar, mühendisliği, sanatı, şiiri, sporu ya da birçok alanı binlerce kez tecrübe edecekler, orada görecekler. Atölyeleri özellikle imkanı zayıf olan mahallerdeki okullara kuruyoruz, atölyelerin bulunduğu okullarda hayat değişiyor. Öğretmenlerimize de hangi alanlarda eksiklikleri varsa o alanlarda, talep ettikleri bölümlerde eğitim veriyoruz.Tasarım beceri atölyeleri çok çok önemli. Eğer bunu özellikle imkanı dar olan mahallerden, okullardan başlatırsak çocuklarımız arasındaki öğrenme farkını azaltabiliriz. Bir tasarım beceri atölyesinin maliyeti ortalama 40 bin lira. Her bir üyenizin bir atölye yapmasını istiyoruz. Bunu hemen yapmanız gerekmiyor, belli bir süre içinde planlayarak sizden bekliyoruz. Bir şirket bir atölye yaptırma taahhüdünde bulunabilir mi? Türkiye için çok önemli bir stratejik uygulama. Desteğinize ihtiyacımız var, bu salondan büyük bir müjde bekliyorum, bunu da evlatlarım, geleceğimiz adına istiyorum."dedi

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati de Türkiye'nin her sektör için iyi bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çekti. Türkiye'nin 18 yılda yapılan reformlarla çok iyi bir noktaya geldiğini, dünya ile yarıştığını belirten Nebati, şimdi yeni reformlara ihtiyaç olduğunu, bunlara yönelik adımlar atılması gerektiğini bildirdi. Türkiye'nin ekonomide önemli adımlar atarken İdlib'de de etkin bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Nebati, "Türkiye, 21. yüzyılın ülkesi ve bu ülke durdurulamayacak, önü kesilemeyecek bir ülke." dedi. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik de Türkiye'nin Suriye'den toprak istemediğini, toprak almayı da düşünmediğini sadece güvenlik istediğini kaydetti.