'En son ne zaman mamografi yaptırdınız'

Memorial Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan''Kuaförlerle hanımlarımız arasında güzel bir bağ var. Hanımlarımızın kuaför esnafı ile güzel paylaşımları var. Bu kadar önemli sohbetin arasında başka bir konu da eklenir, saç renginden başka bir şey konuşulur diye düşündük. Bu eklenen şey, kadınlarımızın yaşamlarını kurtarabilir. Kuaför arkadaşlarımızın 'En son ne zaman mamografi yaptırdınız' cümlesi, müşterisinin hayatını değiştirebilir. Projeyle kadınların saç rengini konuşurken, meme kanseri ve sağlığını da konuşmasını sağlamak istiyoruz."dedi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer'' Türkiyede 8 kadından birinin başına meme kanseri geliyor büyükşehir belediyesi olarak destek olacaklarını bildirdi. 

Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, projenin Türkiye'ye örnek olacağına inandığını söyledi.

ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege ise kuaförlerin müşterileriyle meme kanseri hakkında sohbet edip, onları bu konuda bilgilendireceğini ve tarama yaptırmaya yönlendirici konuşmalar yapacağını belirtti. 

Projenin pilot il olarak seçilen Antalya'da kalmaması gerektiğine dikkati çeken Ege, kuaförlerin meme kanserine tanışıklığı arttıkça, bu konuda elçi olacaklarına inandığını söyledi.