Geleceğin Şehirleri Çocukların Fırçasından! "Benim Şehrim Benim Geleceğim" Resim Yarışması
Katılım ve Protokol
ANTALYA - Etkinliğe, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mukaddes Birşen, Milletvekili Aykut Kaya, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, meslek odaları başkanları, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, aileleri ve çok sayıda misafir katıldı.
- Şehir Plancıları Odası'ndan Anlamlı Açılış Konuşması
TMMOB Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Funda Yörük, açılış konuşmasında Dünya Şehircilik Günü'nün 1949'dan bu yana 30'dan fazla ülkede kutlandığını ve amacının sürdürülebilir, yaşanabilir ve adil kent gelişimi için farkındalık yaratmak olduğunu vurguladı.
Yörük, kentlerin sadece binalardan ibaret olmadığını, "insanı, doğayı ve geleceği birlikte düşünen bir yaşam alanı" olarak görülmesi gerektiğini hatırlattı. Yarışmanın önemine değinerek, "Burada 6. ve 7. sınıf öğrencilerimizin çizdiği resimlerde geleceğin kentlerine dair umut ve yaratıcılığı bir arada göreceğiz" dedi. Yörük, desteklerinden dolayı tüm paydaşlara teşekkür ederken, sözlerini Cumhuriyet'in 102. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarını sunarak ve "Cumhuriyetimizin ışığı geleceğin şehirlerinde daima yolumuzu aydınlatsın" temennisiyle bitirdi.
- Yerel Yöneticilerden Geleceğe Dair Mesajlar
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mukaddes Birşen, böyle güzel bir organizasyonun paydaşı olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Çocuklarımızın buraya katılmaları, sosyal olarak bu etkinlikte olmaları çok keyifli. Hepsi gönlümüzün birincisi. Buraya katılmaları çok büyük bir deneyim, büyük bir cesaret, hepsini kutluyorum" şeklinde konuştu.
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ise konuşmasında, yarışmanın çocukların gözünden geleceğin şehirlerinin nasıl hayal edildiğini anlattığını ifade etti. Kocagöz, "Bizler yerel yöneticiler olarak çocuklarımız bizim geleceğimiz, onların hayal ettiği gelecekleri yapmak bizim görevimiz. Şu resimlere şöyle bir göz gezdirdim; içinde doğa sevgisi var, içinde insan sevgisi var, yani sevgi var, umut var. Bizlerde Kepez Belediyesi olarak sizlerin hayal ettiği sevgiyi, umudu gerçekleştirmek bizim yegane sorumluluğumuz, ödevimiz" dedi.
- Plaketler Takdim Edildi, Ödüller Sahiplerini Buldu
Konuşmaların ardından etkinliğe katkı sunan kurumlara ve kişilere Şehir Plancıları Odası tarafından plaket takdim edildi. Heyecanla beklenen anonslar ile yarışmayı kazanan öğrencilere ödülleri verildi.
- Dereceye Giren Öğrenciler (İlk 6 Sıralama):
1.Ece Gökçe
2.Adile Mira Telli
3.Miray Su Köse
4.Ela Demir
5.Göktürk Yüksel
6.Ayşe Beren Gütekin