TOKYO 2020'NİN AÇILIŞ SEREMONİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun ev sahipliği yaptığı 32. Yaz Olimpiyat Oyunları, açılış seremonisiyle resmen başladı.

Japonya Ulusal Stadı'nda gerçekleştirilen törene 950 davetli katıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da seremoniyi tribünden takip etti.

Törenin açılışını Japonya İmparatoru Naruhito gerçekleştirdi. 1964 Tokyo Olimpiyatları'nın açılışını da Naruhito'nun dedesi gerçekleştirmişti.

Törenin başında olimpiyatlarda hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapıldı.

Geçen yıl yapılması gereken ama yeni tip koronavirüs nedeniyle (Kovid-19) 2021'e ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın açılış seremonisinde de seyirci yer almadı.

Kovid-19 gölgesinde gerçekleştirilen törende görsel efektler büyük beğeni topladı.

Kovid-19'dan dolayı sporcuların bir araya gelememesine vurgu yapılan dans gösterisinde "Ayrıyız ama yalnız değiliz" teması işlendi.

Pandemiye rağmen oyunların yapılmasına göndermede bulunan gösteride dansçılar; koşu bandı, kondisyon bisikleti ve kürek çekerek "Her şeye rağmen sporcunun spora dönmesi" sembolize edildi. Stat çatısında patlatılan havai fişekler törene renk kattı.

1964'teki oyunlar için Tokyo'ya gelen sporcuların diktiği ağaçlardan elde edilen kerestelerle yapılan, olimpiyat halkalarının birleşmesiyle, ülkelerin geçit töreni yapıldı.