Türkiye’nin en karanlık noktasında Gökyüzü Gözlem Şenliği

Gökyüzü Gözlem Şenliği'nin 3. gün etkinliklerine Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yenişarbardamli ilçe protokolü ve daire müdürleri katıldı.Gökyüzü Gözlem Şenliği'ne Türkiye’nin dört bir yanından 2 bine yakın gökyüzü bilim meraklısı, doğa sever, davetli katıldı.

Isparta Valiliği, Isparta Belediyesi ve Yenişarbademli Belediyesi destekleri, Astronom Prof. Dr. Ethem Derman’ın öncülüğünde düzenlenen şenliğin gündüz bölümünde Vali Seymenoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri alanda kurulan tanıtım stantlarını gezdi. Isparta Valisi Seymenoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri etkinliğin gündüz bölümünde astronomi ve uzay temalı yarışmalar ile atölye çalışmalarını da yakından takip etti.

Şenliklerin gece bölümünde ise Melikler Yaylası’nda karanlık gökyüzü çıplak gözle izlendi. Işık kirliliğinin önüne geçildiği bir gecede gökyüzü gözlemleri yapılırken sadece yaz mevsiminde görülebilecek takım yıldızları, Satürn, Jüpiter, Ay ve diğer gezegenlerin gözlemleri yapıldı.Katılımcılara gece karanlığında yıldızlara bakarak yön bulma eğitimleri de verildi.

Isparta Valisi Seymenoğlu, beraberindeki protokol üyeleri gece boyu gökyüzü şölenini katılımcılarla birlikte izledi.