Milli Muharip Uçak Projesi Antalya’dan irtifa kazanacak

Bakan Varank,“Teknokentler performans endeksine göre Türkiye’nin en başarılı 8.Teknokenti. 162 firmaya  ev sahipliği yapan teknokentimizde bugüne kadar 800 Ar-Ge projesi tamamlandı. 200’den fazla proje de yürütülmeyedevam ediyor. Antalya Teknokent köklü geçmişi, konumu, güçlü Ar-Ge ekosistemi ile TUSAŞ’a da güçkatacak. Milli Muharip Uçak Projesi inşallah Antalya’dan irtifa kazanacak.''dedi.

Bugün çok önemli bir imza atıldığını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Son günlerde özellikle savunma sanayinin ne kadar önemli olduğunu hep beraber gördüğümüz günlerdeyiz.Önemli olan bunların tamamının tarafımızdan yapılıyor olması, dışarıya bağımlı olmamak. Dışarıya bağımlıolmanın sonuçlarını hep beraber gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sanayi Bakanımızın verdiği önemçok kıymetli. Bu merkez ile üniversitemizin de bir ivme kazanacağını düşünüyorum.''dedi 

Konuşmaların ardından Bakan Varank, Kotil ve Rektör Özkan, protokolü imzaladı. Varank, teknokentteki kuluçka aşamasında olan projeleri inceledi, mühendislerden bilgi aldı.
Bakan Varank, daha sonra Japon firmasının biber, hıyar, domates, patlıcan ve kavun gibi ürünlerin ıslahına yönelik yaptığı çalışmaları inceledi.