“Nasıl Bir Antalya’da Yaşamak İstiyoruz?”

Yarışmada, genç nesillere kentin tarihi ve kültürel kimliğinin tanıtılması, kentlilik bilincinin ve farkındalıklarının geliştirilmesi, bugünün kentlerini gözlemleyerek değişen ihtiyaçlar, korunacak değerler doğrultusunda“Nasıl Bir Antalya’da Yaşamak İstiyoruz?” için beklenti ve hayallerini yansıtabilecekleri bir yaşam kurgulamaları amaçlanmaktadır.

Her yarışmacıya pastel boya, kuru boya, kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve resim defteri verilecektir.

Danışman Jüri Üyeleri:

Funda YÖRÜK (TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şube Başkanı) Prof. Dr. Hilal ERKUŞ (Akdeniz Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü) Doç. Dr. Kıvanç ERTUĞAY (Akdeniz Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü)

Yarışma Değerlendirme Jürisi:

Öğr. Gör. Sabriye ÖZTÜTÜNCÜ (Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü) Deniz ŞEKERCİ (Görsel Sanatlar Öğretmeni, Bilsem) Salih YÖN (Ressam) Hakan BİLGİ (TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya II. Şube Başkanı) Dr. Öğr. Üyesi Engin KEPENEK (Akdeniz Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü) Mine TAK (Şehir Plancısı)

Değerlendirme Jürisi tarafından 6 adet sergilenmeye değer eser seçilecektir.

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleşmesi planlanan resim etkinliğine tüm okullarımızı davet ediyoruz. Hayallerindeki Antalya’nın resmini yapmak isteyen öğrenciler TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesine kayıtlarını yaptırabilirler

Yarışma Yeri:    Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi  (Öğrenciler resimleri Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde, belirtilen süre içerisinde çizeceklerdir)

Yarışma Tarihi: 4 Kasım 2023 Cumartesi

Yarışma Saati: 12.00

Yarışma Kontenjanı: İlk başvuran 100 öğrenci yarışmaya katılım sağlayacaktır (Kontenjan=100 kişi).

Yarışma Başvurusu: Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler ismini ve okulunu 3 Kasım 2023 tarihine kadar TMMOB Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesine bildirilmesi gerekmektedir.