Atatürk’ün Isparta’ya Gelişi 96. Yılında Coşkuyla Anıldı
Atatürk’ün Isparta’ya Gelişi 96. Yılında Coşkuyla Anıldı
Isparta’da düzenlenen Ata’ya Saygı Yürüyüşü ve anma programı, binlerce vatandaşın katılımıyla tarihi bir vefa buluşmasına dönüştü.
ISPARTA - Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya teşriflerinin 96. yıl dönümü, kentte düzenlenen anlamlı bir programla kutlandı. Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünden başlayan Ata’ya Saygı Yürüyüşü, öğrencilerin bayrak ve flamalar eşliğinde şehir merkezine ilerlemesiyle büyük bir coşkuya sahne oldu.
- Protokol ve Halk El Ele

Yürüyüşe Isparta Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Merdin Kışkan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Millî Eğitim Müdürü Recai Ocak, protokol üyeleri, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda tamamlanan yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.
- Saygı ve Vefa Dolu Anlar
Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile devam etti. Ardından Garnizon binasında öğrencilerin hazırladığı müzik dinletisi ve sergi ziyaretiyle günün anlamı pekiştirildi. Katılımcılar, Atatürk’ün Isparta’ya gelişini bir kez daha minnet ve gururla yad etti.
- Şehitler ve Gazilere Minnet

Törende yapılan konuşmalarda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitler rahmetle anıldı; kahraman gazilere ise saygı ve şükran dilekleri sunuldu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.