Başkan Ercengiz’den Senir’e Su Ziyareti

GÜNDEM - GENEL (Haber Merkezi) - | 06.05.2026 - 08:25, Güncelleme: 06.05.2026 - 21:28 10095 kez okundu.
 

Başkan Ercengiz’den Senir’e Su Ziyareti

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Senir Belediye Başkanı Ömür Yorulmaz’ı ziyaret ederek Senir suyu ve bölgedeki içme suyu sorunları üzerine kapsamlı görüşmeler gerçekleştirdi.
- Senir Göl Geçişi Projesi masada BURDUR - Ziyaret sırasında Başkan Ercengiz, Senir Göl Geçişi Projesi’nin yeni bir proje olmadığını, 1998 yılından bu yana gündemde olduğunu hatırlattı. 2012 yılında kısa süreli olarak bu alandan su temini sağlandığını belirten Ercengiz, kamuoyunda dolaşan bazı bilgilerin gerçeği tam olarak yansıtmadığını ifade etti.                                                      - 300 litre debi, sınırlı ihtiyaç Bölgedeki su kaynağının saniyede yaklaşık 300 litre debiye sahip olduğunu vurgulayan Ercengiz, mevcut ihtiyacın bu miktarın oldukça altında olduğunu söyledi. “Bu bölgeden sağlanacak su sınırlı düzeyde kalacaktır” diyen Ercengiz, Senir’in mevcut su sorunlarını da dinlediklerini ve çözüm noktasında birlikte hareket edeceklerini belirtti. - Sondaj çalışmaları başlıyor Ziyaretin ardından yapılan açıklamada, daha önce açılmış sondaj çalışmalarının bulunduğu alanlarda yakın zamanda yeni çalışmaların başlayacağı duyuruldu. Başkan Ercengiz, “İçme suyu herkes için öncelikli bir ihtiyaçtır. Süreci hassasiyetle yürüteceğiz. Amacımız ne belde halkımızı mağdur etmek ne de karşılıklı yönetimlerin su ihtiyacını göz ardı etmektir. Ortak akıl ve iş birliğiyle kısa vadede kalıcı çözümler üretmeyi hedefliyoruz” dedi.    
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Senir Belediye Başkanı Ömür Yorulmaz’ı ziyaret ederek Senir suyu ve bölgedeki içme suyu sorunları üzerine kapsamlı görüşmeler gerçekleştirdi.

- Senir Göl Geçişi Projesi masada

BURDUR - Ziyaret sırasında Başkan Ercengiz, Senir Göl Geçişi Projesi’nin yeni bir proje olmadığını, 1998 yılından bu yana gündemde olduğunu hatırlattı. 2012 yılında kısa süreli olarak bu alandan su temini sağlandığını belirten Ercengiz, kamuoyunda dolaşan bazı bilgilerin gerçeği tam olarak yansıtmadığını ifade etti.

                                                    

- 300 litre debi, sınırlı ihtiyaç

Bölgedeki su kaynağının saniyede yaklaşık 300 litre debiye sahip olduğunu vurgulayan Ercengiz, mevcut ihtiyacın bu miktarın oldukça altında olduğunu söyledi. “Bu bölgeden sağlanacak su sınırlı düzeyde kalacaktır” diyen Ercengiz, Senir’in mevcut su sorunlarını da dinlediklerini ve çözüm noktasında birlikte hareket edeceklerini belirtti.

- Sondaj çalışmaları başlıyor

Ziyaretin ardından yapılan açıklamada, daha önce açılmış sondaj çalışmalarının bulunduğu alanlarda yakın zamanda yeni çalışmaların başlayacağı duyuruldu. Başkan Ercengiz, “ İçme suyu herkes için öncelikli bir ihtiyaçtır. Süreci hassasiyetle yürüteceğiz. Amacımız ne belde halkımızı mağdur etmek ne de karşılıklı yönetimlerin su ihtiyacını göz ardı etmektir. Ortak akıl ve iş birliğiyle kısa vadede kalıcı çözümler üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gollerbolgesigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.