KORKUTELİ, ALTIN KİRAZ’A MAHALLELERİYLE HAZIRLANIYOR
KORKUTELİ, ALTIN KİRAZ’A MAHALLELERİYLE HAZIRLANIYOR
35. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri için hazırlıklar başladı. Belediye Başkanı Saniye Caran, muhtarlarla buluşarak organizasyonun ilçenin ortak değeri olduğunu vurguladı.
- Mahalleler Seyirpark’ta Buluştu
ANTALYA - Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Güreş Komitesi Başkanı Bayram Çınar ve ilçe mahalle muhtarları, Seyirpark’ta düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Toplantıda, 30 Ağustos 2026’da gerçekleştirilecek 35. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri öncesinde yürütülen hazırlıklar ele alındı.
- Katılım ve Organizasyon Güçlendiriliyor
Muhtarların görüş ve önerilerinin dinlendiği toplantıda, etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaştırılması ve mahallelerin sürece daha etkin şekilde dahil edilmesi için fikir alışverişi yapıldı. Etkinlik alanlarının hazırlanması, programların koordinasyonu ve vatandaşların yoğun katılım göstereceği organizasyonların sağlıklı şekilde yürütülmesi gündeme taşındı.
- Kültürel Miras Gelecek Nesillere
Korkuteli’nde köklü bir geçmişe sahip yağlı güreş geleneği ve Şehzade Korkut’un adını taşıyan şenliklerle ilçenin tarihî ve kültürel değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor. Organizasyonun yalnızca güreş müsabakalarından ibaret olmadığı, aynı zamanda ilçenin kültürel kimliğini ve misafirperverliğini tanıtmayı amaçladığı vurgulandı.
- Başkan Caran: “Ortak Değerimiz”

Belediye Başkanı Saniye Caran, toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Altın Kiraz Güreşleri Korkuteli’nin geleneği, Şehzade Korkut Şenlikleri ise tarihimizle kurduğumuz güçlü bağdır. Bu değerleri yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğu.
Mahallelerimiz Yörük Göçü’nde ilçemizi en güzel şekilde temsil edecek. Amacımız sadece bir organizasyon değil; Korkuteli’nin adını, kültürünü ve misafirperverliğini daha geniş kitlelere taşımak.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.