VEKİL ARI’DAN İKTİDARA ÇİFTE KISKAÇ: “ADIYAMAN SUSUZ, ANTALYA MÜZESİZ Mİ KALACAK?”

GÜNDEM - GENEL (Haber Merkezi) - | 14.02.2026 - 22:44, Güncelleme: 14.02.2026 - 22:44 10136 kez okundu.
 

VEKİL ARI’DAN İKTİDARA ÇİFTE KISKAÇ: “ADIYAMAN SUSUZ, ANTALYA MÜZESİZ Mİ KALACAK?”

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, TBMM’de verdiği iki ayrı soru önergesiyle hem Adıyaman’ın kronikleşen su sorununu hem de Antalya’nın yıkılan müzesinin akıbetini sordu: “Verilen sözler tutulacak mı, yoksa projeler kağıt üstünde mi kalacak?”
ANKARA – TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, Türkiye’nin iki farklı ucundaki hayati sorunları Meclis gündemine taşıdı. Adıyaman halkının yıllardır beklediği içme suyu projesi ile Antalya’nın kültürel mirası olan Arkeoloji Müzesi’nin belirsizliğini sorgulayan Arı, Bakanlara seslenerek somut takvim ve şeffaflık çağrısında bulundu. - Adıyaman’ın 50 Yıllık Geleceği Masada Adıyaman’da deprem sonrası iyice derinleşen içme suyu krizine dikkat çeken Cavit Arı, Atatürk Barajı’ndan kente su getirilmesi projesinin akıbetini Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sordu. Projenin 2026 yılı bütçesindeki payını ve inşaatın başlama tarihini sorgulayan Arı, "Adıyaman’ın artan nüfusu ve iklim krizi kapıdayken, halkın temiz suya ne zaman kavuşacağı hala bir muamma. 50 yıllık projeksiyonlar yapıldı mı, yoksa günübirlik çözümlerle mi geçiştiriliyor?" dedi. - Antalya Müzesi İçin “2026” Sınavı Arı’nın hedefindeki bir diğer isim ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu. Antalya’nın simge yapılarından olan ve 2025’te yıkılan Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yerine yapılacağı sözü verilen yeni bina için zaman daralıyor. Bakan Ersoy’un “2026’da açacağım” sözünü hatırlatan Arı, projenin hala kamuoyuyla paylaşılmamasını eleştirdi. Milletvekili Arı, "Antalya’nın kent hafızası olan o bina yıkıldı ancak yerine ne konulacağı, ihale süreci ve projenin detayları hala bir sır gibi saklanıyor. Sayın Bakan verdiği sözü tutabilecek mi, yoksa Antalya bir kültür boşluğuna mı mahkûm edilecek?" ifadelerini kullandı. - “Şeffaflık Olmadan Güven Olmaz” Her iki ildeki projelerin de şeffaf yürütülmediğini savunan Arı, halkın ve meslek odalarının sürece dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Meclis’e sunulan önergelerde; bütçe ödeneklerinden teknik detaylara, inşaat takvimlerinden gelecek projeksiyonlarına kadar birçok kritik soru yanıt bekliyor. Kamuoyu şimdi, her iki bakanlıktan gelecek resmi açıklamalara kilitlenmiş durumda.  
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, TBMM’de verdiği iki ayrı soru önergesiyle hem Adıyaman’ın kronikleşen su sorununu hem de Antalya’nın yıkılan müzesinin akıbetini sordu: “Verilen sözler tutulacak mı, yoksa projeler kağıt üstünde mi kalacak?”

ANKARA – TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı, Türkiye’nin iki farklı ucundaki hayati sorunları Meclis gündemine taşıdı. Adıyaman halkının yıllardır beklediği içme suyu projesi ile Antalya’nın kültürel mirası olan Arkeoloji Müzesi’nin belirsizliğini sorgulayan Arı, Bakanlara seslenerek somut takvim ve şeffaflık çağrısında bulundu.

- Adıyaman’ın 50 Yıllık Geleceği Masada

Adıyaman’da deprem sonrası iyice derinleşen içme suyu krizine dikkat çeken Cavit Arı, Atatürk Barajı’ndan kente su getirilmesi projesinin akıbetini Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya sordu. Projenin 2026 yılı bütçesindeki payını ve inşaatın başlama tarihini sorgulayan Arı, "Adıyaman’ın artan nüfusu ve iklim krizi kapıdayken, halkın temiz suya ne zaman kavuşacağı hala bir muamma. 50 yıllık projeksiyonlar yapıldı mı, yoksa günübirlik çözümlerle mi geçiştiriliyor?" dedi.

- Antalya Müzesi İçin “2026” Sınavı

Arı’nın hedefindeki bir diğer isim ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy oldu. Antalya’nın simge yapılarından olan ve 2025’te yıkılan Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yerine yapılacağı sözü verilen yeni bina için zaman daralıyor. Bakan Ersoy’un “2026’da açacağım” sözünü hatırlatan Arı, projenin hala kamuoyuyla paylaşılmamasını eleştirdi.

Milletvekili Arı, "Antalya’nın kent hafızası olan o bina yıkıldı ancak yerine ne konulacağı, ihale süreci ve projenin detayları hala bir sır gibi saklanıyor. Sayın Bakan verdiği sözü tutabilecek mi, yoksa Antalya bir kültür boşluğuna mı mahkûm edilecek?" ifadelerini kullandı.

- “Şeffaflık Olmadan Güven Olmaz”

Her iki ildeki projelerin de şeffaf yürütülmediğini savunan Arı, halkın ve meslek odalarının sürece dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Meclis’e sunulan önergelerde; bütçe ödeneklerinden teknik detaylara, inşaat takvimlerinden gelecek projeksiyonlarına kadar birçok kritik soru yanıt bekliyor. Kamuoyu şimdi, her iki bakanlıktan gelecek resmi açıklamalara kilitlenmiş durumda.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gollerbolgesigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
giftcardmall/mygift Penis Büyütme Ameliyatı Meme Büyütme Ankara Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Dövme Sildirme Ankara Lazer Epilasyon Çayyolu Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara