ATB’DE DÖRT YILLIK DÖNEMİN FİNALİ; TARIMIN GELECEĞİ TEKNOLOJİ VE SUDA SAKLI!

GÜNDEM - GENEL (DM) - DEMİRKAN MEDYA | 24.09.2026 - 15:15, Güncelleme: 25.09.2026 - 12:48 10120 kez okundu.
 

ATB’DE DÖRT YILLIK DÖNEMİN FİNALİ; TARIMIN GELECEĞİ TEKNOLOJİ VE SUDA SAKLI!

Antalya Ticaret Borsası’nın 2022-2026 döneminin son meclis toplantısına damga vuran mesaj: "Fiyat istikrarı ve gıda güvenliği için üreticiyi toprakta tutmak zorundayız." Antalya Ticaret Borsası (ATB) Eylül ayı olağan meclis toplantısı, borsa binasında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 2022-2026 çalışma döneminin bu son buluşmasında, dört yıllık yoğun çalışma maratonunun bilançosu çıkarılırken, yeni dönemin vizyon haritası da çizildi.
ANTALYA - Toplantının açılışında merhum meclis üyelerini ve yakınlarını rahmetle anan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı da yürekten tebrik ederek konuşmasına başladı. - "Tarım Politikaları Sadece Fiyat Üzerinden Okunamaz" Sektörün temel sorunlarına dikkat çeken Çandır, tarım politikalarının yalnızca etiketteki fiyatlar üzerinden değerlendirilmesinin büyük bir eksiklik olacağını vurguladı. Üretimin devamlılığı ve üreticinin sürdürülebilirliğinin ana eksen olması gerektiğini belirten Çandır, "Üreticinin üretimde tutulamadığı bir ortamda fiyat istikrarı ve gıda güvenliğini sağlamak mümkün değildir" uyarısında bulundu. Ekonomideki büyüme rakamlarına da değinen Çandır, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 2,3, tarım sektörünün ise yüzde 13,3 büyüdüğünü hatırlatarak, sürdürülebilir büyümenin sadece istatistiklerle değil, üreticinin kazandığı ve geleceğe güvenle baktığı bir sistemle ölçülebileceğini ifade etti. - Dört Yılda 626 Karar, 200’den Fazla Çalışma Geride kalan dört yılın finansmana erişim zorlukları, iklim krizinin ağır şartları ve ihracat belirsizlikleriyle geçtiğini hatırlatan Çandır, ATB’nin sadece sorunları dile getiren değil, çözüm üreten bir anlayışla çalıştığını kaydetti. Borsanın mutfağı olan meslek komitelerinde dönem boyunca 626 karara imza atıldığını müjdeleyen Çandır; 9 ulusal ve uluslararası çalıştay, 200’ün üzerinde rapor, araştırma ve yayının yanı sıra firmaları 11 ülkede yeni pazarlarla buluşturan UR-GE projelerini hayata geçirdiklerini aktardı.   Ayrıca tarımsal karbon izleme ve hesaplama yazılımının da kullanılmaya başlandığını duyurdu. - Gündemin Ana Maddesi: Antalya Su Diyaloğu ve Sermaye Artışı Tarımın kaderinin doğrudan doğa ve su kaynaklarıyla çizildiğini belirten Çandır, Antalya’da kentsel, sanayi ve tarımsal su yönetimini bir arada ele aldıkları "Antalya Su Diyaloğu" buluşmalarını, düzenleyecekleri Antalya Su Zirvesi ile somut bir yol haritasına dönüştüreceklerini ifade etti.                                                            Meclis toplantısında ayrıca ANFAŞ şirketinin sermaye artışı konusu da karara bağlandı. Mevcut sermayenin yaklaşık 1 milyon 284 bin lira seviyesinden 963 bin liralık artışla güçlendirilmesine ilişkin gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.                                                              Toplantı, 1 Ekim ve sonrasında gerçekleştirilecek organ seçimlerinin borsanın demokratik geleneğine yakışır şekilde geçmesi temennileri ve çekilen aile fotoğrafıyla sona erdi.
Antalya Ticaret Borsası’nın 2022-2026 döneminin son meclis toplantısına damga vuran mesaj: "Fiyat istikrarı ve gıda güvenliği için üreticiyi toprakta tutmak zorundayız." Antalya Ticaret Borsası (ATB) Eylül ayı olağan meclis toplantısı, borsa binasında yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 2022-2026 çalışma döneminin bu son buluşmasında, dört yıllık yoğun çalışma maratonunun bilançosu çıkarılırken, yeni dönemin vizyon haritası da çizildi.

ANTALYA - Toplantının açılışında merhum meclis üyelerini ve yakınlarını rahmetle anan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı da yürekten tebrik ederek konuşmasına başladı.

- " Tarım Politikaları Sadece Fiyat Üzerinden Okunamaz"

Sektörün temel sorunlarına dikkat çeken Çandır, tarım politikalarının yalnızca etiketteki fiyatlar üzerinden değerlendirilmesinin büyük bir eksiklik olacağını vurguladı.

Üretimin devamlılığı ve üreticinin sürdürülebilirliğinin ana eksen olması gerektiğini belirten Çandır, "Üreticinin üretimde tutulamadığı bir ortamda fiyat istikrarı ve gıda güvenliğini sağlamak mümkün değildir" uyarısında bulundu.

Ekonomideki büyüme rakamlarına da değinen Çandır, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 2,3, tarım sektörünün ise yüzde 13,3 büyüdüğünü hatırlatarak, sürdürülebilir büyümenin sadece istatistiklerle değil, üreticinin kazandığı ve geleceğe güvenle baktığı bir sistemle ölçülebileceğini ifade etti.

- Dört Yılda 626 Karar, 200’den Fazla Çalışma

Geride kalan dört yılın finansmana erişim zorlukları, iklim krizinin ağır şartları ve ihracat belirsizlikleriyle geçtiğini hatırlatan Çandır, ATB’nin sadece sorunları dile getiren değil, çözüm üreten bir anlayışla çalıştığını kaydetti.

Borsanın mutfağı olan meslek komitelerinde dönem boyunca 626 karara imza atıldığını müjdeleyen Çandır; 9 ulusal ve uluslararası çalıştay, 200’ün üzerinde rapor, araştırma ve yayının yanı sıra firmaları 11 ülkede yeni pazarlarla buluşturan UR-GE projelerini hayata geçirdiklerini aktardı.

 

Ayrıca tarımsal karbon izleme ve hesaplama yazılımının da kullanılmaya başlandığını duyurdu.

- Gündemin Ana Maddesi: Antalya Su Diyaloğu ve Sermaye Artışı

Tarımın kaderinin doğrudan doğa ve su kaynaklarıyla çizildiğini belirten Çandır, Antalya’da kentsel, sanayi ve tarımsal su yönetimini bir arada ele aldıkları "Antalya Su Diyaloğu" buluşmalarını, düzenleyecekleri Antalya Su Zirvesi ile somut bir yol haritasına dönüştüreceklerini ifade etti.

                                                          

Meclis toplantısında ayrıca ANFAŞ şirketinin sermaye artışı konusu da karara bağlandı. Mevcut sermayenin yaklaşık 1 milyon 284 bin lira seviyesinden 963 bin liralık artışla güçlendirilmesine ilişkin gündem maddesi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

                                                            

Toplantı, 1 Ekim ve sonrasında gerçekleştirilecek organ seçimlerinin borsanın demokratik geleneğine yakışır şekilde geçmesi temennileri ve çekilen aile fotoğrafıyla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gollerbolgesigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.