Tarih ve Müzik Hıdırlık Kulesi’nde Buluştu
Tarih ve Müzik Hıdırlık Kulesi’nde Buluştu
Gün Batımı Konserleri’nin ikinci durağında Zefir Trio, Akdeniz manzarasına eşlik etti Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nın düzenlediği Gün Batımı Konserleri, kentin simge yapılarından Hıdırlık Kulesi’nde müzikseverleri ağırlamaya devam ediyor. Serinin ikinci buluşmasında sahne alan Zefir Trio, Akdeniz’in gün batımı manzarası eşliğinde Antalyalılara unutulmaz bir akşam yaşattı.
- Tarih, Deniz ve Müzik Aynı Sahne Üzerinde
ANTALYA - Yaklaşık 2 bin yıllık geçmişiyle Antalya’nın en önemli simgelerinden biri olan Hıdırlık Kulesi, bu kez müziğin ritmiyle renklendi. Rufina Bahadır, Umut Murat Aytekin ve Necla Kamuş’tan oluşan Zefir Trio, seslendirdiği eserlerle izleyicilere gün batımının eşsiz atmosferinde müzik dolu bir deneyim sundu.
- Turizme ve Tanıtıma Katkı
Konseri izleyen turist rehberi Ahmet Kayrak, etkinliğin Antalya’nın turizm kimliğine katkı sağladığını belirterek, “8 senedir rehberlik yapıyorum, böyle bir sürprize denk gelmek çok keyifli oldu” dedi. Seyircilerden Tarık Kızılkan ise etkinliğin Türkiye’nin tanıtımına değer kattığını vurgulayarak, “Böyle güzel şeyler gördükçe gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
- Sıradaki Konser 30 Eylül’de
Konservatuvar Eğitim ve Sanat Koordinatörü Alpdoğan Esenoğlu, konserlerde klasik Türk müziğinden klasik Batı müziğine uzanan geniş bir repertuvar sunduklarını belirtti. Gün Batımı Konserleri, 30 Eylül’de Antalya Klasik Gitar Topluluğu ile devam edecek.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.