Genç Yönetmen Yasin Dağlı’nın “Mandalina” Filmi Cannes’da!
Genç Yönetmen Yasin Dağlı’nın “Mandalina” Filmi Cannes’da!
Antalya Belek Üniversitesi öğrencisi Yasin Dağlı’nın kısa filmi Mandalina, Cannes Film Market kapsamında hazırlanan Turkish Cinema Catalogue seçkisine dahil edildi. Türk sineması genç bir isimle uluslararası sahnede temsil ediliyor.
- Türk Sineması Cannes’da Genç Bir İsimle Parlıyor
ANTALYA - Antalya Belek Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Yasin Dağlı, kısa filmi Mandalina ile dünya sinema sektörünün en prestijli buluşmalarından biri olan Cannes Film Market’te yer alma başarısı gösterdi. Film, Turkish Cinema Catalogue seçkisine dahil edilerek uluslararası sinema profesyonellerinin dikkatine sunuldu.

- “Bir Hayal Cannes’a Ulaştı”
Başarının ardından konuşan genç yönetmen Yasin Dağlı, “Bir hayal olarak başlayan bu yolculuğun Cannes gibi dünya çapında bir platforma ulaşması benim için çok değerli. Mandalina filminin seçkide yer alması yalnızca kişisel bir başarı değil, genç Türk sinemacılarının üretim gücünün de bir göstergesidir” dedi. Dağlı, süreç boyunca yanında olan ekip arkadaşlarına ve desteklerini esirgemeyen Antalya Belek Üniversitesi’ne teşekkür etti.
- Üniversiteden Genç Sanatçılara Destek
Antalya Belek Üniversitesi’nin sponsorluğunda hayata geçirilen proje, üniversitenin sanat ve medya alanındaki genç yeteneklere verdiği desteğin önemli bir örneği olarak değerlendiriliyor. RTS Bölümü öğrencilerinin ulusal ve uluslararası organizasyonlarda aktif şekilde yer almasını teşvik eden üniversite yönetimi, bu başarıyı büyük gururla karşıladı.
Mandalina, özgün anlatımı ve güçlü atmosferiyle kısa film kategorisinde dikkat çekmeye devam ediyor. Sinema çevreleri, Yasin Dağlı’nın adını önümüzdeki dönemde ulusal ve uluslararası projelerde daha sık duyacağımızı belirtiyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.