Antalya’nın Trafiğine Deniz Çözümü

GÜNDEM - GENEL (Haber Merkezi) - | 22.05.2026 - 14:10, Güncelleme: 23.05.2026 - 14:14 10137 kez okundu.
 

Antalya’nın Trafiğine Deniz Çözümü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Mayıs Meclisi’nde konuşan Başkan Yusuf Hacısüleyman, kentin kronikleşen trafik sorununa deniz ulaşımının çözüm olabileceğini vurguladı. Toplantıda ayrıca Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin yeniden yapımı için 50 milyon TL, Elmalı’daki ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi bünyesinde kurulacak KETEM için ise 5 milyon TL’lik bağış oy birliğiyle kabul edildi.
- “Deniz Ulaşımı Trafiğin Panzehiri” ANTALYA - ATSO Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Başkan Hacısüleyman, Antalya’nın 640 kilometrelik kıyı şeridinin ulaşımda aktif kullanılmasının önemine dikkat çekti. “İlçelerimizi iskelelerle birbirine bağlayarak hem trafik yükünü azaltabilir hem de ekonomiyi güçlendirebiliriz” dedi. Havalimanına yakın bir noktada kurulacak iskele ile turistlerin deniz yoluyla taşınabileceğini belirten Hacısüleyman, raylı sistem entegrasyonu ile karayolu trafiğinin ciddi şekilde rahatlayacağını ifade etti. - Turizmde Çift Haneli Kayıp Uyarısı Ekonomik gelişmeleri de değerlendiren ATSO Başkanı, turizm gelirlerinde çift haneli düşüş beklentisini dile getirdi. “Sayısal azalma tek haneli olabilir ama ekonomik kaybımız çift haneli olacak gibi görünüyor” sözleriyle sektörün karşı karşıya olduğu tabloyu özetledi.   - Sağlık Yatırımlarına Güçlü Destek Mecliste alınan karar doğrultusunda, yangında zarar gören Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servis binasının yeniden yapımı için 50 milyon TL kaynak aktarılacak. Ayrıca Elmalı’da inşa edilen ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi bünyesindeki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) için 5 milyon TL’lik destek sağlanacak. ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk ve Başkan Hacısüleyman, kararın Antalya adına önemli bir dayanışma örneği olduğunu vurguladı. - “İyi Şeyler de Konuşalım” Ekonomik sorunların yanında olumlu gelişmelere de değinen Hacısüleyman, konaklama vergisinin yüzde 2’den yüzde 1’e düşürülmesini sektör için değerli bir adım olarak nitelendirdi. Kadınlara doğum sonrası izin süresinin artırılması ve sosyal medya düzenlemeleri gibi sosyal konulara da dikkat çekerek, “Sosyal devlet anlayışıyla ailelere destek verilmesi önemli” dedi.  
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Mayıs Meclisi’nde konuşan Başkan Yusuf Hacısüleyman, kentin kronikleşen trafik sorununa deniz ulaşımının çözüm olabileceğini vurguladı. Toplantıda ayrıca Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin yeniden yapımı için 50 milyon TL, Elmalı’daki ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi bünyesinde kurulacak KETEM için ise 5 milyon TL’lik bağış oy birliğiyle kabul edildi.

- “ Deniz Ulaşımı Trafiğin Panzehiri”

ANTALYA - ATSO Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda Başkan Hacısüleyman, Antalya’nın 640 kilometrelik kıyı şeridinin ulaşımda aktif kullanılmasının önemine dikkat çekti. “İlçelerimizi iskelelerle birbirine bağlayarak hem trafik yükünü azaltabilir hem de ekonomiyi güçlendirebiliriz” dedi. Havalimanına yakın bir noktada kurulacak iskele ile turistlerin deniz yoluyla taşınabileceğini belirten Hacısüleyman, raylı sistem entegrasyonu ile karayolu trafiğinin ciddi şekilde rahatlayacağını ifade etti.

- Turizmde Çift Haneli Kayıp Uyarısı

Ekonomik gelişmeleri de değerlendiren ATSO Başkanı, turizm gelirlerinde çift haneli düşüş beklentisini dile getirdi. “Sayısal azalma tek haneli olabilir ama ekonomik kaybımız çift haneli olacak gibi görünüyor” sözleriyle sektörün karşı karşıya olduğu tabloyu özetledi.

 
- Sağlık Yatırımlarına Güçlü Destek

Mecliste alınan karar doğrultusunda, yangında zarar gören Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servis binasının yeniden yapımı için 50 milyon TL kaynak aktarılacak. Ayrıca Elmalı’da inşa edilen ATSO Eğitim ve Sağlık Merkezi bünyesindeki Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) için 5 milyon TL’lik destek sağlanacak. ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk ve Başkan Hacısüleyman, kararın Antalya adına önemli bir dayanışma örneği olduğunu vurguladı.

- “İyi Şeyler de Konuşalım”

Ekonomik sorunların yanında olumlu gelişmelere de değinen Hacısüleyman, konaklama vergisinin yüzde 2’den yüzde 1’e düşürülmesini sektör için değerli bir adım olarak nitelendirdi. Kadınlara doğum sonrası izin süresinin artırılması ve sosyal medya düzenlemeleri gibi sosyal konulara da dikkat çekerek, “Sosyal devlet anlayışıyla ailelere destek verilmesi önemli” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gollerbolgesigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.