CHP’Lİ BAŞKANLAR MERSİN’DE KENETLENDİ: “HALK İÇİN HEP BERABER”

GÜNDEM - GENEL (Haber Merkezi) - | 17.01.2026 - 18:45, Güncelleme: 18.01.2026 - 14:45 10172 kez okundu.
 

CHP’Lİ BAŞKANLAR MERSİN’DE KENETLENDİ: “HALK İÇİN HEP BERABER”

Türkiye’nin dev metropollerini yöneten CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları Mersin’de bir araya geldi. 2026 yılı hedeflerinin belirlendiği zirvede, engellemelere karşı “hizmetle cevap verme” mesajı öne çıktı.
MERSİN – Yerel yönetimlerin geleceği ve halkçı belediyecilik vizyonu, Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleşen büyük zirvede masaya yatırıldı. "Halk İçin Hep Beraber" temasıyla düzenlenen buluşmada, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Büyükşehir Belediye Başkanları ve temsilcileri, sosyal belediyecilikten kuraklıkla mücadeleye kadar pek çok kritik başlığı karara bağladı. - 2026 Vizyonu ve Ortak Akıl CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek başkanlığında toplanan heyet, belediyelerin 2025 yılı performanslarını değerlendirirken 2026 yılı yol haritasını da netleştirdi.   Toplantıda sadece yerel hizmetler değil; yoksullukla mücadele, çevre krizleri ve tutuklu belediye başkanları gibi gündemin sıcak maddeleri de derinlemesine ele alındı. Şehirler arası bilgi ve deneyim paylaşımının, belediyelerin direncini artıracağı vurgulandı. - Özdemir: “Engelleri Hizmetle Aşacağız” Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, toplantıda Antalya’nın vizyonunu ve kararlılığını temsil etti. Yaşanan tüm bürokratik ve ekonomik zorluklara rağmen halka hizmetten ödün vermediklerini belirten Özdemir, "Yerel yönetimlerin karşılaştığı sorunları ve çözüm yollarını ortak akılla değerlendirdik.   2026 yılında da durmadan, yorulmadan Antalya halkı için çalışmaya devam edeceğiz. Bu buluşma, kentlerimiz arasındaki dayanışmayı daha da güçlendirdi" ifadelerini kullandı. - Dev Zirve, Güçlü Katılım Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ev sahipliği yaptığı buluşmaya; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın gibi isimlerin yanı sıra İstanbul, Adana, Tekirdağ, Muğla, Denizli ve Eskişehir’in belediye başkanları ve vekilleri tam kadro katıldı. Toplantı sonunda, "Daha dirençli ve daha yaşanabilir kentler" hedefiyle güç birliği mesajı verildi.  
Türkiye’nin dev metropollerini yöneten CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları Mersin’de bir araya geldi. 2026 yılı hedeflerinin belirlendiği zirvede, engellemelere karşı “hizmetle cevap verme” mesajı öne çıktı.

MERSİN – Yerel yönetimlerin geleceği ve halkçı belediyecilik vizyonu, Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleşen büyük zirvede masaya yatırıldı. "Halk İçin Hep Beraber" temasıyla düzenlenen buluşmada, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Büyükşehir Belediye Başkanları ve temsilcileri, sosyal belediyecilikten kuraklıkla mücadeleye kadar pek çok kritik başlığı karara bağladı.

- 2026 Vizyonu ve Ortak Akıl

CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek başkanlığında toplanan heyet, belediyelerin 2025 yılı performanslarını değerlendirirken 2026 yılı yol haritasını da netleştirdi.

 

Toplantıda sadece yerel hizmetler değil; yoksullukla mücadele, çevre krizleri ve tutuklu belediye başkanları gibi gündemin sıcak maddeleri de derinlemesine ele alındı. Şehirler arası bilgi ve deneyim paylaşımının, belediyelerin direncini artıracağı vurgulandı.

- Özdemir: “Engelleri Hizmetle Aşacağız”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, toplantıda Antalya’nın vizyonunu ve kararlılığını temsil etti. Yaşanan tüm bürokratik ve ekonomik zorluklara rağmen halka hizmetten ödün vermediklerini belirten Özdemir, "Yerel yönetimlerin karşılaştığı sorunları ve çözüm yollarını ortak akılla değerlendirdik.

 

2026 yılında da durmadan, yorulmadan Antalya halkı için çalışmaya devam edeceğiz. Bu buluşma, kentlerimiz arasındaki dayanışmayı daha da güçlendirdi" ifadelerini kullandı.

- Dev Zirve, Güçlü Katılım

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ev sahipliği yaptığı buluşmaya; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın gibi isimlerin yanı sıra İstanbul, Adana, Tekirdağ, Muğla, Denizli ve Eskişehir’in belediye başkanları ve vekilleri tam kadro katıldı. Toplantı sonunda, "Daha dirençli ve daha yaşanabilir kentler" hedefiyle güç birliği mesajı verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gollerbolgesigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
giftcardmall/mygift