CHP’li Kaya’dan Meclis’te Sert Tepki: “Bu Yasa Kalifiye İşçiyi Kaçırır”

GÜNDEM - GENEL (Haber Merkezi) - | 17.07.2025 - 19:16, Güncelleme: 17.07.2025 - 19:16 11306+ kez okundu.
 

CHP’li Kaya’dan Meclis’te Sert Tepki: “Bu Yasa Kalifiye İşçiyi Kaçırır”

Turizmde Yeni Düzenleme Tepki Çekti CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, turizm çalışanlarının izin haklarını kısıtlayan yeni yasaya sert eleştirilerde bulundu. Kaya, “Ayda 4 gün olan izin hakkı 3 güne düşürüldü. Üstelik 10 gün aralıksız çalışacaklar, sadece 11. gün bir gün izin yapabilecekler. Bu yoğun çalışmanın karşılığında ek ücret de öngörülmüyor” diyerek düzenlemeye karşı çıktı.
- “Yorgunluk, Mutsuzluk ve Hak Kaybı” Kaya, düzenlemenin işveren lehine, çalışan aleyhine olduğunu vurguladı: “İşveren daha fazla misafir ağırlarken, daha fazla gelir elde edecek. Ama çalışanın payına yorgunluk, mutsuzluk ve hak kaybı düşecek. Dünyada izinler artırılırken, siz tam tersini yapıyorsunuz.” - Sektör Kalifiye Elemanını Kaybedebilir Turizm sektöründe zaten personel bulmakta zorlanıldığını hatırlatan Kaya, bu yasanın kalifiye işçileri sektörden uzaklaştıracağını belirtti: “Bu yasa uygulamaya konulursa, sektörden kopma noktasına gelen kalifiye turizm işçileri başka sektörlere yönelecektir. Bu, hem hizmet kalitesini düşürecek hem de insan kaynağını hızla eritip yok edecektir.” - “Diğer Sektörlere de Dayatılabilir” Uyarısı Kaya, bu düzenlemenin sadece turizmle sınırlı kalmayabileceğini söyledi: “Korkarım ki bu uygulama yarın diğer sektör çalışanlarına da dayatılabilir.” - “Turizm Emekçisinin Yanındayız” Konuşmasının sonunda Kaya, iktidara çağrıda bulundu: “Turizm çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu yanlış politikadan derhal vazgeçilmelidir.”      
Turizmde Yeni Düzenleme Tepki Çekti CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, turizm çalışanlarının izin haklarını kısıtlayan yeni yasaya sert eleştirilerde bulundu. Kaya, “Ayda 4 gün olan izin hakkı 3 güne düşürüldü. Üstelik 10 gün aralıksız çalışacaklar, sadece 11. gün bir gün izin yapabilecekler. Bu yoğun çalışmanın karşılığında ek ücret de öngörülmüyor” diyerek düzenlemeye karşı çıktı.

- “Yorgunluk, Mutsuzluk ve Hak Kaybı”

Kaya, düzenlemenin işveren lehine, çalışan aleyhine olduğunu vurguladı: “İşveren daha fazla misafir ağırlarken, daha fazla gelir elde edecek. Ama çalışanın payına yorgunluk, mutsuzluk ve hak kaybı düşecek. Dünyada izinler artırılırken, siz tam tersini yapıyorsunuz.”

- Sektör Kalifiye Elemanını Kaybedebilir

Turizm sektöründe zaten personel bulmakta zorlanıldığını hatırlatan Kaya, bu yasanın kalifiye işçileri sektörden uzaklaştıracağını belirtti: “Bu yasa uygulamaya konulursa, sektörden kopma noktasına gelen kalifiye turizm işçileri başka sektörlere yönelecektir. Bu, hem hizmet kalitesini düşürecek hem de insan kaynağını hızla eritip yok edecektir.”

- “Diğer Sektörlere de Dayatılabilir” Uyarısı

Kaya, bu düzenlemenin sadece turizmle sınırlı kalmayabileceğini söyledi: “Korkarım ki bu uygulama yarın diğer sektör çalışanlarına da dayatılabilir.”

- “Turizm Emekçisinin Yanındayız”

Konuşmasının sonunda Kaya, iktidara çağrıda bulundu: “Turizm çalışanlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu yanlış politikadan derhal vazgeçilmelidir.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gollerbolgesigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
giftcardmall/mygift