Engelliler Haftası’nda Burdur’da Büyük Buluşma
Engelliler Haftası’nda Burdur’da Büyük Buluşma
Cumhuriyet Yaşam Merkezi’nde düzenlenen yemekte engelli bireyler ve aileleri gönüllerince eğlendi. Başkan Ercengiz, “Engelli olmak bir kabahat değil, hayatın gerçeğidir” diyerek toplumun ortak sorumluluğuna dikkat çekti.
- Cumhuriyet Yaşam Merkezi’nde Anlamlı Yemek
BURDUR - Burdur Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Cumhuriyet Yaşam Merkezi’nde özel bir yemek düzenledi. Programa Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Cengiz Yanık, İl Genel Meclis Başkanı Semih Çelikkaya, Burdur Kent Konseyi Başkanı Orhan Akın, Burdur Engellileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nuri Okkalı, belediye meclis üyeleri, engelli bireyler ve aileleri katıldı.
- “Engelli Olmak Hayatın Gerçeği”
Yemekte konuşan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur’un “engelli dostu kent” olma yolunda önemli adımlar attığını vurguladı. Ercengiz, “Engelli olmak bir suçun ya da günahın bedeli değildir. Bu süreç yalnızca ailelerin değil, hepimizin imtihanıdır. Eğitimden sosyal yaşama kadar her alanda sorumluluk hepimize aittir” dedi.
- Anneler Günü’ne Özel Davet
Konuşmasında engelli annelerinin yükünün çok ağır olduğuna dikkat çeken Ercengiz, Anneler Günü Matinesi’ne tüm anneleri davet etti. “Çözebileceğimiz her konuda yanınızda olacağız” diyen Başkan, hem Engelliler Haftası’nı hem de Anneler Günü’nü birlikte kutlamanın önemine değindi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.