“Gençlerde Hız, Yaşlılarda İstikamet: Kepez’de Şehrin Hafızası Göreve Hazır”
“Gençlerde Hız, Yaşlılarda İstikamet: Kepez’de Şehrin Hafızası Göreve Hazır”
Akdeniz Üniversitesi’nin 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi ile Kepez Belediyesi, yaşlıların bilgi ve deneyimini yerel hizmetlere taşıyor. Gönüllüler, belediyenin farklı birimlerinde aktif rol alacak.
Antalya – Kepez Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle dikkat çekici bir sosyal projeye imza atıyor. “Yaşlı Dostu Kepez” vizyonu kapsamında hayata geçirilen 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi, 2025–2026 Bahar Dönemi’nde 60 yaş ve üzeri gönüllülerin belediye birimlerinde görev almasını sağlayacak.
- Deneyim Yerel Hizmetlere Taşınıyor
Gönüllüler; ofis hizmetlerinden danışma ve sekreterliğe, park ve bahçelerden hayvan barınaklarına, kütüphane ve müzelerden basın birimlerine, kreşlerden sosyal hizmet ve sağlık merkezlerine kadar geniş bir yelpazede katkı sunacak. Her birimde 8–10 kişilik kontenjan planlanırken, sürecin sağlıklı yürütülmesi için belediye bünyesinde sorumlular görevlendirilecek.
Hukuki Zeminde Güçlü Dayanak
Çalışmalar, 9 Ekim 2005 tarihli ve 25961 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “İl Özel İdaresi ve Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönetmeliği” çerçevesinde yürütülüyor. Böylece uygulama, güçlü bir hukuki zemine oturtularak kurumsal ve sürdürülebilir bir model haline geliyor.
“Şehrin Hafızasını Harekete Geçiriyoruz”
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, belediye meclis salonunda düzenlenen tanıtım programında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bugün sadece bir gönüllülük programı başlatmıyoruz; şehrin hafızasını yeniden harekete geçiriyoruz. Gençlerde hız vardır ama yaşlılarda istikamet vardır. Hız istikametsiz olursa savrulur. Biz savrulmayacağız. Çünkü bizim pusulamız vicdandır.”

Başkan Kocagöz, belediyeciliği yalnızca fiziki hizmet üretimi olarak görmediklerini vurgulayarak, “Bizim için belediyecilik; gönül almak, insana dokunmak ve birlikte üretmektir. Bu şehrin tecrübesiyle geleceğini buluşturuyoruz” dedi. Programın koordinasyonunda emeği geçen akademik kadroya ve özellikle Prof. Dr. İsmail Tufan’a teşekkür eden Kocagöz, gönüllülük sürecinin kuşaklararası etkileşimi güçlendireceğini ve Kepez’i sosyal belediyecilikte örnek bir modele dönüştüreceğini ifade etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.