VALİ ŞAHİN AÇIKLADI: ANTALYA'DA SUÇLULARA GÖZ AÇTIRILMIYOR! NİSAN BİLANÇOSU KABARIK
VALİ ŞAHİN AÇIKLADI: ANTALYA'DA SUÇLULARA GÖZ AÇTIRILMIYOR! NİSAN BİLANÇOSU KABARIK
İçişleri Bakanlığı'nın ülke genelinde yürüttüğü "Türkiye'nin Huzuru" projesi kapsamında, Antalya'nın güvenlik ve asayiş durumu masaya yatırıldı. Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, Nisan ayına ait güvenlik ve asayiş verileri detaylı bir şekilde kamuoyu ile paylaşıldı. Vali Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü İlker Arslan ve Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Tolga Coşkun'un eşlik ettiği toplantıda, elde edilen başarılı sonuçlara dikkat çekti.
Vali Şahin, Antalya genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla Jandarma, Emniyet ve Sahil Güvenlik birimlerinin Nisan ayında yoğun mesai harcadığını belirtti.
Asayiş Olaylarında Yüzde 97.4 Aydınlatma Başarısı
Toplantıda paylaşılan verilere göre, Nisan ayında il genelinde toplam 8 bin 961 asayiş olayı meydana geldi. Güvenlik güçlerinin etkin çalışmaları neticesinde bu olayların tam %97.4'ü aydınlatıldı. Vali Şahin, bu olayların 3 bin 749'unun kişilere, bin 332'sinin malvarlığına, 122'sinin millete ve devlete, bin 96'sının ise topluma karşı işlenen suçlardan oluştuğunu ifade etti. Ayrıca, çeşitli suçlardan aranan 7 bin 199 şahsın yakalandığı ve bunlardan 744'ünün tutuklandığı bildirildi.
Narkotik, Kaçakçılık ve Organize Suçlara Büyük Darbe
Antalya güvenlik güçleri, organize suçlarla mücadele, kaçakçılık, mali suçlar ve narkotik alanlarında da önemli başarılar elde etti. Jandarma ve Emniyet birimlerince Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele kapsamında Nisan ayında toplam 154 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 370 şüpheli şahsa işlem yapılırken, 115'i tutuklandı, 48'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet, tefecilik ve rüşvet gibi suçlara yönelik de operasyonlar yapıldığı ve tutuklamaların gerçekleştiği belirtildi. Operasyonlar neticesinde, 4 bin 505 adet elektronik sigara, 284 bin 474 şişe kaçak içki, 2 milyon 82 bin litre kaçak içki, 9 bin 603 paket kaçak sigara dahil olmak üzere çok sayıda kaçak eşya ve emtia ele geçirildi. En dikkat çekici verilerden biri ise operasyonlarda ele geçirilen suç geliri ve suçtan elde edilen malvarlığının toplam değerinin 42 milyon TL'ye ulaştığı oldu.
Narkotik suçlarla mücadelede ise Nisan ayında 755 operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda 845 şüpheli şahsa işlem yapılırken, 87'si tutuklandı. Toplam 10 kg 602 gr skunk, 2 kg 686 gram esrar, 10 kg 797 gram eroin, 13 kg 666 gram metamfetamin ve çok sayıda sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi. NARVAS projesi kapsamında yapılan ihbarlar üzerine de bin 16 uygulamanın yapıldığı kaydedildi.
Kapsamlı Denetimler ve Yerel Güvenlik Adımları
Nisan ayı boyunca il genelinde 2 bin 103'ü şok uygulama olmak üzere toplam 3 bin 869 adet uygulama gerçekleştirildi. Bu uygulamalarda 1 milyon 468 bin 527 şahıs ve 811 bin 69 araç sorgulandı. Uygulamalar neticesinde çok sayıda ruhsatsız silah, çalıntı araç ve nakit para ele geçirildi.
Trafik denetimleri de hız kesmedi. Antalya'da kayıtlı 1 milyon 594 bin 196 motorlu araç bulunduğu belirtilirken, Nisan ayında 539 bin 408 adet trafik denetimi yapıldı. Denetimlerde 102 bin 485 şahsa idari para cezası uygulandı, 3 bin araç trafikten men edildi. Maalesef, Nisan ayında meydana gelen 2 bin 43 trafik kazasında 7 vatandaş hayatını kaybederken, bin 400 vatandaş yaralandı.
Göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında 6 operasyonda 11 organizatör şüphelisine işlem yapıldı, 2'si tutuklandı. Mobil Göç Noktaları ve diğer birimlerce toplam 13 bin 937 yabancı uyruklu şahsın yasal kalışı sorgulandı. Sorgulamalar sonucunda 194 Suriye uyruklu şahsa ikametlerine dönmeleri tebliğ edildi, 56 kayıtsız Suriyeli geçici barınma merkezine, 76 farklı uyruktan yabancı ise sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine sevk edildi. Antalya'da oturma izinli ikamet eden yabancı uyruklu şahıs sayısının 114 bin 510 olduğu bilgisi paylaşıldı.
Vali Şahin, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Yeşildere Mahallesi'nde kalıcı bina yapımı süreci devam etse de, bölgeye konteyner yapı şeklinde bir polis noktası kurularak hizmet vermeye başlandığını ve ilk olumlu sonuçların alındığını belirtti.
Konyaaltı Sahili'ndeki imara aykırı yapılarla ilgili çalışmaların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın "Sahiller Halkındır" inisiyatifi kapsamında yürütüldüğünü vurgulayan Vali Şahin, "Bu süreçte yapılan çalışmalar tamamen yasal zeminde yürütülmekte olup, toplumun vicdanında da karşılık bulan haklı bir uygulamadır" dedi.
Sahil Güvenlik unsurlarının da Nisan ayında 2 bin 993 saat seyir yaparak 907 adet gemi, tekne ve işletmeyi kontrol ettiği, arama kurtarma ve tıbbi tahliye görevlerinde de vatandaşların hayatını kurtardığı bilgisi aktarıldı. Siber suçlarla mücadele kapsamında yapılan 13 operasyonda ise 28 şüpheli yakalandı, 4'ü tutuklandı.
Vali Şahin'in sunduğu Nisan ayı güvenlik bilançosu, Antalya'da asayişin ve huzurun korunması amacıyla güvenlik güçlerinin kesintisiz ve kararlı çalışmalarını ortaya koydu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.